28 Ocak 2017 Cumartesi

Antalya Göynük Dino Park Haritası

Dino Park Antalya şehir merkezine 20 km mesafede ve turistik tatil beldesi Kemer’e çok yakın konumdadır. Üç genç girişimcinin bir araya gelmesi ile yapılan 5 milyon dolara mal olan Park 30 dönüm üzerine kurulu Avrupa’nın en büyük dinazor parkı durumundadır.

Park içerisinde iki bölüm bulunmaktadır. Girişte sağ taraftan yürüyüdüğünüzde 25 çeşit yaratıkların kopyalarının bulunduğu Dinazor maketlerini görebilirsiniz, ayrıca bazıları hareketli olup ses efektlerine sahiplerdir. Bazılarında çocukların 1 TL karşılığında üzerlerine oturabilecekleri koltuklar bulunmaktadır.
Aynı zamanda çocukların çok hoşuna gidecek olan kum olan bulunmaktadır. Çocuklar plastik kürek ile gelişmekte olan arkeologlar gibi dinazor kemikleri bulmak için kazı yaparak eğlenmektedirler.
Park personeli alanda denetleme yapmak için hazırdır. Aynı zamanda çocukları resim çizmek ve boya yapmaları için verdikleri malzemeler ile teşvik ederler böylece aileler çocuklarını aktiviteler sırasında herhangi endişe duymadan bir süreliğine yanlız bırakabilirler.
Parkın diğer yarısında ise oynayabileceğini langırt gibi aktiviteler bulunmakta olup, çimler üzerine kurulu barlar bulunmaktadır.
Diğer faaliyetler arasında duvara tırmanma, su futbolu, 7D sinema, uzay döngüsü, gökevi, mini club ve çocuk kaydıraklarının bulunduğu yüzme havuzları bulunmaktadır.
Kendinizi gerçekten cesur hissediyorsanız ölü deriler ile beslenen Garra Rufa balık tankına ayaklarınızı sokabilirsiniz. 15 dakika süren bu garip deneyim başlangıçta biraz garip gelsede daha sonra alışıyorsunuz. Görünen o ki bu deneyim ayaklarınızın sağlığı için çok iyidir. Tabiki dinazorlar ile ilgili olan anahtarlık, kolye, çocuklarınız için T-Shirt ve oyuncaklar satın alabileceğiniz mağazalar bulunmaktadır.

Giriş ücreti 7 yaş altındaki çocuklar için ücretsizdir. Özellikle çocuklu ailelerin ziyaret etmeleri gereken bu yerde çocukların modelleri ve aktiviteleri çok sevecekleri ve yetişkinler içinde dinlenmek için alanlar bulunmaktadır.
Antalya ve Kemer yolu üzerinde bulunmaktadır. Antalya’dan Kemer’e doğru aracınız ile giderken, Göynük köprüsünü geçtikten sonra ve Göynük girişinin çapraz geçişinden sonra, Dino Parkı sol tarafta göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder